För ett tag sedan bjöd Anna på ett recept som såg väldigt gott ut och verkade enkelt att laga. Jag inspirerades av henne idag när jag lagade en liknande rätt till lunch: en pasta- och laxrätt med ägg och keso som ger en god krämighet och citron som bryter av med god syra.
Rätten gick hur snabbt som helst att laga. Pastan behövde koka i tio minuter, och många fler minuter än det behövdes inte för att få hela rätten klar. Perfekt att laga detta när man ha lite tidsbrist med andra ord!
Proteinrik och snabblagad pasta- och laxrätt
2 portioner
120 gram fullkornspasta
200 gram gravad eller rökt lax
1 dl keso
2 ägg
½ citron
peppar
eventuellt färsk dill
Koka pastan. Under tiden skär du laxen i mindre bitar. När pastan är klar rör du i laxbitarna, keson och äggen. Jag lät kastrullen stå kvar på plattan med svag värme och rörde om tills jag såg att äggvitan hade stelnat till något. Ta av kastrullen från plattan innan keso grynar sig. Klipp i färsk dill om du vill. Servera pastarätten till en fräsch sallad och citron.
Din version med pasta Penne ser godare ut än den jag gjorde. Och Dumle såg inte fel ut det heller.. Mums! :)Ha en fortsatt mysig lördagkväll!P.S. Ja, det blev Melodifestivalen för oss också. D.S.
Tack för tipset, det ska jag verkligen pröva jag som älskar lax! Att det sedan går fort att laga är ju också en riktig bonus 😉 Hoppas helgen är fin!