Min syster lagade en mycket god middag till oss tidigare ikväll: lax med en fräsch tzatziki och till det ugnsbakad paprika, ångkokade sockerärtor och ris. Det var ljuvligt gott och enligt henne själv var det inte svårt att laga till. Här delar hon med sig av receptet.
1 citron
2 dl ris
2 röda paprikor
1 burk fettfri grekisk yoghurt alternativt en burk lättkesella
1 gurka
Börja med att skölja och skära paprikorna i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in ugnen på 200 grader och låt dem bli ugnsbakade där. Det tar ungefär 20-25 minuter.
Under tiden kokar du riset. När det är ca 10 minuter kvar av riset sätter du ett durkslag med sockerärtorna över riskastrullen med ett lock på och låter dem ångkokas där.
Härligt, lax behöver jag alltid nya recept på! Tycker jag mest gör samma jämt… 🙂
Lax är alltid gott.Så lät det i och för sig inte när drängarna skulle skriva kontrakt för bönderna förr.
Ser gott ut =) Hade du lindat in laxen i folie eller använde du det bara som underlag i plåten?
Eva, ju: Ja, det var gott! Foliet låg endast som underlag på plåten när laxen var i ugnen.