Thaitorskgryta med quinoa

Thaitorskgryta%2Bmed%2Bquinoa%2Bklar - Thaitorskgryta med quinoaIdag åt jag en god fiskrätt till lunch med smaker av Thailand. Rätten är dessutom väldigt enkel att göra. Här kommer receptet.

Thaitorskgryta med quinoa
4 portioner

400 gram torsk (fungerar också bra med annan fisk som lax, sej eller dylikt)
3 morötter
½ broccolistånd
1 grön paprika
frysta wokgrönsaker
1 ½ dl Keldas Thaisoppa
2-3 tsk Santa Marias Curry Paste Thai Red
1 burk lätt kokosmjölk
2 dl vit quinoa
cashewnötter

Jag började med att skala Thaitorskgryta%2Bmed%2Bquinoa%2Btillagning - Thaitorskgryta med quinoamorötterna. Jag skar de och broccolin i mindre bitar och kokade upp detta i vatten under några minuter. Paprikan skar jag i strimlor. Jag lade fiskbiten i en ugnsfast form och penslade den med currypastan. Därefter lade jag ut wokgrönsakerna, morötterna, paprikan och broccolin runt fisken. Jag hällde på thaisoppan och kokosmjölken och ställde in i ugnen på 200 grader. Efter 30-40 minuter var fisken klar.

Medan fisken stod i ugnen sköljde jag quinoan med hett vatten och kokade den sedan. Om man inte tycker om quinoa eller inte har det hemma fungerar det lika bra att äta denna fisk med ris eller bulgur.

När fisken var klar var det hela färdigt att servera. Jag strödde cashewnötter över och njöt!

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.