Lunchtips: Kycklingfilé med soltorkade tomater och pesto

Härom dagen lagade jag en god kycklingrätt där soltorkade tomater, pesto och sambal oelek fick sätta smakerna. Till kycklingfilén gjorde jag ugnsrostade rotfrukter och en tomatsalsa. Det blev riktigt gott och mitt tips är att du testar att göra detta till lunch någon dag.

Kycklingfilé med soltorkade tomater och pesto, ugnsrostade rotfrukter
4 portioner

6-8 potatisar
4 morötterKyckling%2Bmed%2Bugnsrostad%2Bpotatis%2Boch%2Brotfrukter%2B2 - Lunchtips: Kycklingfilé med soltorkade tomater och pesto
1 grön paprika
1 gul lök
olivolja
salt
peppar
timjan
4 kycklingfiléer
4-6 soltorkade tomater
4 tsk pesto
1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, morötter och lök. Skär dem och paprikan i stavar eller strimlor. Strö ut i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta, peppra och krydda med timjan. Ställ in ugnen och låt dem tillagas där i 45-60 minuter.

Ansa kycklingfiléerna från fett. Skär ett snitt i mitten av varje filé. Hacka de soltorkade tomaterna och fördela dem, pesto och sambal oelek i kycklingfiléerna. Stek i olivolja på hög värme i en stekpanna, några minuter på varje sida. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och låt dem bli klara i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Det tar ungefär 30 minuter. Se till att köttet är vitt och fast innan du tar ut dem.

Kyckling%2Bmed%2Bugnsrostad%2Bpotatis%2Boch%2Brotfrukter%2B3 - Lunchtips: Kycklingfilé med soltorkade tomater och pestoTomatsalsa
4 portioner

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater
chilipulver
sambal oelek
basilika

Hacka gul lök och vitlök i små bitar. Fräs i olivolja. Sänk värmen när löken är genomskinlig och häll över tomatkross. Smaksätt med kryddorna och låt puttra i några minuter.

Detta var som sagt väldigt gott. Så testa gärna!

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.