Sallad med polkabetor

Ni kanske minns att jag skrev några rader om en sallad med polkabetor som jag åt i helgen? Denna sallad blev både färgglad och god och här delar jag med mig av receptet.

Polkabetor sallad

Sallader som består av något salladsblad, tomater och gurka är helt ärligt väldigt tråkiga. De är ganska så smaklösa och innehåller inte mycket till näring. Det fungerar som nödlösning, men helst pimpar jag mina sallader med en mängd av olika grönsaker, rotfrukter, frukter, bär, någon ost och nötter/mandlar. På så vis blir salladen väldigt matig och det räcker med ett proteinrikt tillbehör för att bli mätt.

Förutom polkabetor hade jag denna gång bladspenat, jordgubbar, basilika och fetaost i min sallad. Här är det bara fantasin som sätter gränser och det skulle fungera att pimpa salladen med en massa annat gott också.
Polkabetor sallad

Polkabetor sallad

  • 3 polkabetor
  • rejält med bladspenat
  • en halv ask körsbärstomater
  • en halv gurka
  • fetaost
  • några jordgubbar
  • några färska basilikablad

Dressing:

  • olivolja
  • balsamvinäger
  • dijonsenap
  • svartpeppar & salt

Börja med att skala och hyvla polkabetorna. Använd gärna en mandolin för detta, eller annars en potatisskalare. Ju tunnare du får polkabetsskivorna desto bättre!

Skär övriga grönsaker i mindre bitar. Lägg upp bladspenat på ett stort fat och garnera sedan med tomater, gurka och polkabetor. Blanda till dressingen och ringla den över salladen.

Avsluta med att strö fetaost överst samt toppa med några jordgubbar och basilikablad.

Jag gjorde två versioner av denna sallad då det bara är jag i min familj som gillar fetaost, något jag har svårt att förstå som fullkomligt älskar den osten.

Polkabetor sallad Polkabetor sallad

I lördags åt vi denna polkabetssallad tillsammans med sötpotatis pommes och ugnsgriljerad fläskfilé. Färgrikt, härligt och gott!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.