Inspirerad av denna tjej och detta recept lagade jag idag en egen variant på Kyckling i jordnötssås till lunch.
Jag älskar jordnötssmaken i kombination med kyckling. Att tillsätta goda grönsaker, äpple och kokosmjölk gjorde denna rätt väldigt god. Jag utgick från receptet här, men jag gjorde om det lite. Här får ni mitt recept på Kyckling i jordnötssås.
Hoppas att ni testar det och gillar det lika mycket som jag!
Kyckling i jordnötssås
6 portioner
600-800 gram kycklingfiléer2 äpplen
1 påse med wokgrönsaker alt. 2 morötter, 1 paprika ett broccolistånd
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
2-3 msk jordnötssmör
lime- eller citronsaft
mycket chilikrydda
1 dl vatten
1 burk lätt kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
Börja med att koka riset. Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena, men behåll skalet på. Om du använder färska grönsaker; skala och fördela dem i mindre bitar. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chilikrydda, jordnötssmör, lime-/citronsaft, vatten, kokosmjölk och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt detta koka upp.
Bryn kycklingen, lite i taget i lite olja i en stekpanna. Tillsätt grönsakerna och låt dem steka med en stund. Lägg över kycklingen och grönsakerna i grytan och låt koka några minuter. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med det kokta fullkornsriset.
Vilket fint porslin! Älskar lila! Vilket märke är det?
Malin: Märket är Mateus