Gott och nyttigt müslibröd

CIMG9451 - Gott och nyttigt müslibrödIdag har jag bakat bröd. Jag blev inspirerad av ett recept på matbröd som jag hittade i det senaste numret av Fitness Magazine. Brödet innehåller goda nyttigheter som grova mjölsorter, krossade linfrön, solrosfrön, hemmagjord müsli och lättkesella.

Jag modifierade receptet lite eftersom jag inte hade exakt samma mjölsorter hemma som de som angavs i receptet. Brödet blev mycket gott och var dessutom väldigt enkelt och gick snabbt att göra. Prova detta matbröd!

Müslibröd
m%C3%BCslibr%C3%B6d - Gott och nyttigt müslibröd
1 limpa

50 gram jäst
3 dl ljummet vatten
2 dl grahamsmjöl
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 dl vetekli
1 1/2 vetemjöl
3 msk krossade linfrön
2 msk solrosfrön
1/2 russin
1 1/2 hemmagjord müsli (med nötter, frön och torkad frukt)
1/2 salt
1 dl lättkesella

Smula ner jästen i en bunke. Häll på ljummet vatten (37 grader) och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Arbeta ihop till en deg och lägg den i en smord avlång form. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.

CIMG9452 - Gott och nyttigt müslibrödCIMG9461 - Gott och nyttigt müslibröd

Strö lite müsli överst som dekoration och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ungefär 50 minuter. Låt svalna på galler under en bakduk. Njut det sedan med ett gott pålägg och kanske en kopp te.

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.