Persilja

persilja-2--300x225 - Persilja
persilja-1- - Persilja


Det finns många härliga örter och persilja är en av dem. Den är full med antioxidanter och rik på C-vitamin. Och med lite fanstasi kan man använda persiljan i en mängd olika maträtter.

I helgen gjorde jag ett vitlökssmör gjord på smör, vitlök, persilja, salt och peppar. Gott att breda på ett rostat bröd och äta till maten eller ha som tillbehör till kött och potatis.

persilja-3- - Persilja

Att strö persilja över salladen gör att den både ser trevligare ut och blir ännu mer vitaminboostad.

persilja-tzaziki-2- - Persilja
persilja-tzaziki-4- - Persilja

Och när jag nyligen gjorde tzatziki till kyckling och potatis så hade jag persilja i och på den. Min tzatziki gör jag med kvarg och naturell yoghurt som grund. Då blir konsistensen lagom tjock och den blir väldigt fettsnål och proteinrik. Jag river sedan i gurka, som jag har kramat vattnet ur innan. Smaka av med pressad vitlök och peppar. Sedan är den klar!

Ett annat tips för vad man kan använda persilja i är att ha den i en örtcremé. Här hittar ni receptet på den, som smakar väldigt gott att äta till köttbullar. Eller varför inte äta lite persilja in sin tacos?!!

Vi kunde skörda mycket persilja från vårt trädgårdsland i somras och har fortfarande en hel del kvar av den i frysen. Så det är bara att fortsätta komma nya användningsområden i matlagningen för denna goda ört.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.