Jag orkade sitta ute en stund nu på kvällen trots att jag är sjuk. Och jag orkade äta en god måltid bestående av grillad kyckling, färsk potatis och sallad. Kycklingen grillade vi i den kanelmarinad, som jag skrev om häromdagen. Jag modifierade kanelmarinaden något dock.
Kanelmarinad
6 portioner
6-8 kycklingfiléer
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
några skvättar piri-piri
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
Blanda alla ingredienserna i ett glas. Pensla marinaden på kycklingfiléerna. Låt dem ligga i kylen några timmar för att dra åt sig av smakerna om du har möjlighet. Annars lägger du dem direkt på grillen. Se till att kycklingköttet är genomstekt och helt vitt innan du serverar dem.
Jag tyckte att det var gott med mycket starka kryddor och den tydliga kanelsmaken i marinaden. Och det var skönt att sitta ute och njuta av den fina kvällen en stund.
Det lät inte alls fel!Det kanske man skulle prova en dag 🙂
Mumma!!! 🙂