Het biffwok med kokosmjölk

Vi lagade en mycket god biffwok med het och kryddig smak till lunch idag. Vi gick inte efter något recept utan komponerade ihop den efter eget huvud och resultatet blev mycket bra. Kakao- och chilikryddan som vi köpte igår passade bra att ha i och vi kryddade även med röd curry, mer chili och piripirikrydda för att få extra hetta. Att tillsätta lite kakao i en i övrigt het och kryddig wok visade sig vara väldigt lyckat. Den gav en god och rund smakbrytning till allt det eldiga. Här bjuder jag på receptet på vår goda och heta biffwok.

Het+Biffgryta+med+kokosmj%C3%B6lk,+ris+och+cashewn%C3%B6tter - Het biffwok med kokosmjölkHet biffwok med kokosmjölk
6-8 portioner

1 kg biffkött
1 gul lök
3 morötter
1 gul paprika
6-8 champinjoner
1 burk bambuskott
1 påse röd curry pasta
chili- och kakaokrydda
chilipulver
svartpeppar
1 burk lätt kokosmjölk

Biffgryta+med+kokosmj%C3%B6lk+och+ris+och+cashewn%C3%B6tter+1 - Het biffwok med kokosmjölkBörja med att ta bort fett och senor från biffköttet. Strimla köttet i små strimlor. Hetta upp en wokpanna med olja och stek köttstrimlorna tills de får fin färg. Skala löken och morötterna. Hacka löken i strimlor och morötterna i halva slantar. Tillsätt detta i wokpannan och låt fräsa med köttet. Hacka paprikan i strimlor och champinjonerna i skivor. Låt detta och bambuskotten fräsa med i köttet.

Häll röda curryn över köttet och blanda om. Krydda med kryddorna och låt allt fräsa en stund. När allt har fått fin färg och är genomstekt häller du över kokosmjölken. Låt puttra upp och bli varmt. Smaka av och ta av plattan.

Vi valde att äta biffwoken med fullkornsris och cashewnötter på toppen. Det blev mycket gott! Istället för ris kan man äta quinoa eller bulgur till denna wok.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.