Min goda romsås

roms-C3-A5s-1- - Min goda romsås

Eftersom jag glömde att toppa våra toasts skagen med romsås på nyårsafton så hade vi en burk med det kvar i kylen. Den passade perfekt att göra en romsås av till kvällens middag. Helt klart den godaste såsen till lax!

Jag brukar oftast göra min romsås på kvarg och naturell yoghurt eller fil. Då får den lagom tjock konsistens och smakar gott. Dessutom blir den väldigt fettsnål. Här kommer receptet på den romsås jag svängde ihop ikväll.

roms-C3-A5s-3- - Min goda romsås

Min goda romsås
till ca 4 portioner

ca 1½ dl kvarg
1 dl fil
en liten burk röd rom
saft från citron
peppar
rödlök eller gräslök

Blanda alla ingredienser i en skål. Hacka rödlöken eller klipp gräslöken och tillsätt i såsen. Smaka av med citron och peppar.

roms-C3-A5s-4- - Min goda romsås

Såsen är godast till lax, men passar också till annan fisk.

roms-C3-A5s-5- - Min goda romsås

Potatis till och oftast brukar jag då göra kokt potatis, mem ikväll fick det bli ugnsrostad istället.

5 Kommentarer
  1. Så gott! Skulle själv kunna tänka mig kvarg-såser, men går inte hem hos maken så det blir oftast gräddfil som bas. Fast lika gott det så får fortsätta med det 🙂 . Lax har jag inte ätit på flera veckor nu!!! Äter det annars så gott som varje vecka, och nu blev jag riktigt lax-sugen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.