Tonfisksallad med kokt ägg och keso

Tonfisk+och+%C3%A4ggsallad - Tonfisksallad med kokt ägg och kesoTonfisksallad - Tonfisksallad med kokt ägg och kesoAv någon anledning äter jag tonfisk alldeles för sällan. Jag vet inte varför det är så för jag tycker att det är gott med tonfisk och det är bra och nyttig mat.

Oftast när jag äter tonfisk blir det tonfisk på burk. Ikväll hade jag ett grymt sug efter just detta så det fick bli en tonfisksallad med kokt ägg och keso. Denna rätt är enkel att tillaga och passar särskilt bra att äta på kvällen då den är rik på proteiner och inte innehåller så mycket kolhydrater. Här kommer receptet.

Tonfisksallad med kokt ägg och keso%C3%84gg+och+tonfisksallad - Tonfisksallad med kokt ägg och keso
2 portioner

1 burk tonfisk
2 ägg
bladspenat eller sallad
tomater
gurka
5-6 soltorkade tomater
1 avokado
1 dl minikeso

Jag började med att koka äggen. Koka dem valfri tid beroende på om du vill ha löskokt eller hårdkokt. Jag tycker att 7-8 minuter är lagom. Jag sköljde och skar upp bladspenat, tomater och gurka och blandade i en skål. Jag skar soltorkade tomater i mindre bitar och blandade i salladen. Avokadon skar jag upp i skivor och blandade också i.

Därefter delade jag upp salladen i två djupa tallrikar. Jag öppnade tonfiskburken och hällde av vattnet. Jag delade upp tonfisken på tallrikarna. När äggen kokat klart skar jag upp dem i små båtar och fördelade på tonfisksalladerna. En liten klick minikeso på det och salladen var färdig att njuta!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.