Jag är inget fan av halvfabrikat

Jag lagar helst min mat från grunden med äkta råvaror så jag vet vad det är jag äter. Många gånger är det enklare och går snabbare att använda sig av halv- eller hCIMG7663 - Jag är inget fan av halvfabrikatelfabrikat. Men i de flesta fall tycker jag inte att det är värt det. Jag vill veta vad det är jag stoppar i mig och det vet jag inte om jag inte lagar maten själv från grunden.

Ett halvfabrikat som jag faktiskt använder i min matlagning är pesto. Där känner jag att det inte är värt att köpa hem alla råvaror för att laga till en egen pesto. Men det är enda undantaget, i övrigt är det extremt sällan som jag ser ett större värde i att köpa halvfabrikatet än att laga till maten själv från grunden.

CIMG7666 - Jag är inget fan av halvfabrikatMin middag ikväll: omelett, som jag toppade med pesto, tillagas i stekpannan.

Jag läste en intressant artikel på DN.se där det står om ämnet halvfabrikat och att hela 52% av Sveriges befolkning inte vet att falukorv är ett halvfabrikat, utan tror att det är en råvara. Det tyckte jag var lite galet! Jag menar, så mycket mindre äkta råvara kan väl knappast något bli än en falukorv?

Hur gör du, brukar du laga mat av halvfabrikat? I sådant fall; vilka?

2 Kommentarer
  1. Ja, allt behöver man ju inte göra från grunden hela tiden. Men sjukt att det är så många som inte vet vad som är hel-/halvfabrikat.

  2. Vi använder massor av halvfabrikat! Vi äter potatisbullar, rösti, falukorv, färdiga köttbullar and you name it. Av två skäl: barnen, och vi, tycker om det och två, det minimerar tiden i köket då man har en stressig vardag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.