Jag gillar att bläddra i kokböcker och mattidningar för att få inspiration till matlagningen. När Coops tidning Mer Smak låg i brevlådan häromdagen bläddrade jag i den och fann ett recept som inspirerade mig till dagens lunch. I tidningen hade de lagat en rätt med fläskkotletter. Jag valde att steka lövbiff istället, men tillbehören var desamma som i tidningen.
En god söndagslunch och receptet kommer här.
Lövbiff med spenat och mos
ca 4 portioner
12 potatisar
en skvätt mjölk
smör
ca 600-700 gram lövbiff
peppar
chilipeppar
en stor näve bladspenat
sallad gjord på till exempel avokado, med bladspenat, gurka och tomat
Börja med att skala potatisarna. Lägg dem i en kastrull med vatten och koka dem mjuka. Medan potatisen kokar steker du upp lövbiffen, ca en minut per sida. Krydda den med peppar och chili. När lövbiffen är klar låter du alla samsas i stekpannan och häller i bladspenaten så att den hastigt värms med det andra.
Skär grönsakerna och blanda ihop till en sallad.
Blanda till ett potatismos med den kokta potatisen, mjölk, smör och lite peppar.
Vi åt maten med en klick cremé fraiche, smaksatt med vitlök och örter.
Denna rätt går säkert att variera när det kommer till köttet. Varför inte testa med kyckling, lax eller fläskfilé nästa gång.
Lövbiff var toklängesen. Men ack så gott det ser ut i din stekpanna. 🙂