GoGreen linsgryta – recept

thailinsgryta-287-29-300x225 - GoGreen linsgryta - recept

När jag var med på en presslunch för några veckor sedan fick jag bland annat med mig GoGreens nya ”ready-in-5”-bönor och -linser. Här kan du läsa lite mer om dessa smarta linser och bönor. Ikväll testade jag att göra en thaiinspirerad linsgryta, inspirerad efter ett av deras recept. Kände att det kunde passa bra med en värmande gryta i höstrusket.

thailinsgryta-2--300x225 - GoGreen linsgryta - recept

Jag följde inte receptet till punkt och pricka utan använde de grönsaker vi hade hemma och som jag var sugen på. Eftersom den här grytan eller soppan är vegetarisk tyckte jag att det passade att severa någonting till, som kött eller kyckling. Men vill man äta helvegetariskt går det naturligtvis att bara äta soppan, och då kanske med en bit bröd till.

thailinsgryta-3--300x225 - GoGreen linsgryta - recept

Det här är bara ett av många recept som GoGreen tipsar om i sitt häfte och på sin hemsida. Just dessa bönor och linser som tillagas på fem minuter är väldigt smidiga att laga mat på då det går snabbt. Här hittar du fler recept.

thailinsgryta-4--300x225 - GoGreen linsgryta - recept

Rivna morötter och annat gott fick sätta smak på grytan/soppan. Här kommer mitt recept.

Linsgryta med thaismak
ca 4 portioner

2 morötter
1 röd paprika
en bit blomkålshuvud
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en halv zuccini
3 tsk sambal oelek
koriander
olivolja att steka i
2½ dl GoGreen röda linser, ”Ready-in-5”
3 dl grönsaksbuljong
2 burkar kokosmjölk
lime

Skala och riv morötterna. Skär de andra grönsakerna i mindre bitar. Skala och riv lökarnna och skär/riv dem smått. Stek grönsakerna tillsammans med sambal oelek och koriander i olivolja. Låt dem fräsa i ca 10 minuter.

Häll sedan över linser, buljong och kokosmjölk. Låt koka upp och småputtra sedan i 10-15 minuter.

Smaksätt med lime.

thailinsgryta-5--300x225 - GoGreen linsgryta - recept

Dessa linser finns även som gröna och bruna, men jag valde alltså röda.

thailinsgryta-6--300x225 - GoGreen linsgryta - recept

Jag serverade denna gryta eller soppa med köttbullar, som fanns kvar från en middag tidigare i veckan. Gott och kan rekommenderas! Massor med vitaminbombade grönsaker och en skön hetta, som gör gott för en hösttrött (eller pigg) kropp.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.