Alla har vi olika smaker och något som bara gillas av två i vår familj (mig och Wilmer) är maträtter lagade av torsk och liknande fisk. Därför passade jag på att laga en sådan rätt till kvällens middag när det bara var jag och Lilleman hemma.
Hade även en bit lax i frysen så lax och torsk fick samsas i en ugnsfast form tillsammans med grönsaker och thaiinspirerade tillbehör som ananas, kokosmjölk och röd curry.
Jag började med att lägga fiskbitarna i formen. Därefter skalade jag och skar ett par morötter i bitar. Jag lade dit dem tillsammans med några frysta broccolibuketter, körsbärstomater och ananasringar.
På med peppar på fisken och ett lager med röd thaicurry pasta. Därefter hällde jag över innehållet från en burk med kokosmjölk. In i ugnen på 200 grader. Beroende på om fisken är fryst när du ställer in den tar det lite olika lång tid, men räkna med 20-30 minuter.
Jag åt fiskrätten tillsammans med rester i form av ugnsrostade kikärtor, zucchini och morot (från den här kycklingmiddagen) samt sallad.
Wilmer satsade på ett par potatisar som tillbehör till fiskgrytan.
Gillar verkligen sådana rätter som sköter sig själva i ugnen. Den jag gjorde idag blev klar på egen hand i ugnen medan jag kunde göra annat som att skala och koka potatis, plocka i ordning och busa lite med sonen.
Det blev ganska mycket över av fiskrätten så jag kunde fylla några matlådor med maten. Tills imorgon har jag en omgång fiskgryta tillsammans med potatis, kokt ägg och grönsaker. Gott!
gottjag älskar potatis…spec, ragger med lingon….