Det här med raw food tycker jag är lite intressant även om det inte är en kosthållning som jag utövar eller kommer att börja med. Jag kan däremot bli väldigt inspirerad av alla fina recept på Raw food desserter eller vackra sallader med råkost, frön och groddar.
Vissa av mina måltider äter jag visserligen enligt Raw food principen, dvs med enbart veganskt innehåll och ej tillagat i över 46 grader. Men det handlar mer om slumpen att de blir sådana. Jag planerar sällan att äta raw food. Och jag älskar lagad mat och proteinkällor som lax och kyckling för mycket för att vilja utesluta dem.
Jag tror på att lyssna på kroppen och ge den det den vill ha. Om man är lyhörd så kan man känna av vad som är bra respektive dålig mat för just sin egna kropp. Sedan så tycker jag att det är helt ok att man ibland också äter sådant som kroppen inte alls mår bra av egentligen. Bara för att man är sugen på det.
De nyttiga chokladbollarna jag gjorde härom veckan är ett exempel på raw food som jag verkligen gillar. Och jag skulle mer än gärna äta till exempel de här biffarna. Men då helst tillsammans med en bit fisk eller kyckling. Hur som helst tror jag på att äta individanpassat. Jag tar gärna in inspiration från lite olika håll och äter sedan enligt min ”egna diet”. Viktigt för mig är att få i mig tillräckligt av alla näringsämnen och gärna äta så närodlad som möjligt, i en rimlig mån. Hur tänker du kring raw food?
Min lunch idag var inte alls raw food och det är den sällan. Tillagad kyckling är helt enkelt för gott! Med stekta grönsaker, pesto, tomater, paprika och pumpafrön utgjorde de en smakrik måltid. Helt i min smak!
Åh denna pod har jag missat, tack för påminnelsen 🙂
Jag tyckersom du – det är kul med inspiration, men jag gillar tillagad mat för mkt:-) Jag tror precis som du , att vi är olika och mår bra av olika koster. Nya recept är dock alltid kul! Sen tror jag inte på att slaviskt följa en diet, lite utanför ramarna är bara nyttigt.