På tal om sommar, som jag skrev om i mitt förra inlägg, så är ju grillning något som hör den årstiden till. Vi har egentligen inte grillat så mycket i sommar. Vet inte varför då det ju mestadels har varit fint väder och vi har haft nära till vår grill. Men några grillmiddagar har det blivit.
Förra helgen åt vi god grillmat hos några vänner. För första gången åt jag grillad halloumi och det var ju faktiskt gott! Har alltid trott att jag inte gillar det.
Här kommer jag dela med mig av ett grilltips när det kommer till vad man kan äta till det grillade köttet, kycklingen eller fisken.
Häromsistens grillade vi fläskfilé och i små paket av aluminiumfolie lade vi då bitar av okokt potatis, lite pressad vitlök, kryddor, en klick smör och en kvist färsk oregano. Paketen lade vi på grillen och snart därefter var potatisen klar.
Tänk på att hålla koll i aluminiumpaketen då innehållet tillagas snabbare än man kan tro. Om man inte vill ha potatis kan man fylla dem med till exempel
morot, palsternacka, rotselleri, paprika och/eller champinjoner. Smörklicken och vitlöken ger den goda smaken.
Ett annat gott tillbehör är tomater och andra färska grönsaker. Vi åt också pesto till.
Ovan en härlig lunchtallrik från i somras när jag njöt av rester från en grillkväll. Grillad kyckling i bitar med grönsaker, ägg och nektarin. Också en god grillmåltid.