Omelett på mitt sätt

omelett-1--300x225 - Omelett på mitt sätt

Att svänga ihop en omelett är så enkelt och går ju på nolltid. Till gårdagens middag lagade jag två olika omeletter samt rostade grönsaker i ugn. Jag gjorde en omelett med bara ägg, en skvätt mjölk och peppar. Den andra omeletten gjorde jag med bladspenat, fetaost och oliver. Men det som är bra med just omelett är ju att man kan ha i nästan vad som helst; det man är sugen på och har hemma.

omelett-2--300x225 - Omelett på mitt sätt

Min spenat- och fetaostomelett
2-3 portioner

5-6 ägg

en skvätt mjölk
bladspenat
fetaost
svarta oliver
svartpeppar
chilikrydda
Jag rörde samman alla ingredienser med en gaffel. Hällde i en stekpanna med olivolja och lät stelna på svag värme.
Hade jag haft champinjoner, kalkon och soltorkade tomater hemma hade de också fått åka med i omeletten.

omelett-3--300x225 - Omelett på mitt sätt

Olivoljan jag använde till omeletten och på grönsakerna innan jag skjutsade in dem i ugnen var smaksatt med basilika. Både smakar och luktar gott!

blogger-image-919274571 - Omelett på mitt sätt

Min omelettportion såg ut så här både igår och idag: spenat- och fetaostomelett med ugnsrostade grönsaker och rotfrukter samt avokado, tomat, paprika, gurka, sallad och pumpafrön.

Nu ikväll åt vi middagen ute i härligt solsken. Både härligt och praktiskt. För när vi äter ute är det inte jobbigt alla när Lillkillen kladdar!
blogger-image-1298132149 - Omelett på mitt sätt
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.