Efterrätt till mellis och middag

kesokaka-till-middag-25281-2529-300x225 - Efterrätt till mellis och middag

Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka. Och en nyttig och proteinrik sådan!

kesokaka-till-middag-25283-2529-300x225 - Efterrätt till mellis och middag

Har i veckan ätit den både som middag och då med vispad grädde och hallon…

kesokaka-till-middag-25284-2529-300x225 - Efterrätt till mellis och middag

… och som mellanmål med äpple, kanel och en gräddklick. Gott och mättande!

kesokaka-till-mellis-2--300x225 - Efterrätt till mellis och middag

Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag.

Kesokaka
2-4 portioner

6 ägg
500 gram keso
en skvätt mjölk
½-1 dl mandelmjöl

Rör ihop alla ingredienserna. Häll i en smord, ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 200 grader i 50-60 minuter.

Servera med bär eller frukt och grädde eller turkisk yoghurt.

8 Kommentarer
  1. Visst är den beroendeframkallande? Har ätit kesokaka varenda dag nu som efterätt och till mellis och så grymt gott!!!! Bästa sättet att ära keso just nu! 🙂

  2. Precis gjort och ätit min första, tack så mycket! Kommer att lägga detta på hjärnan och hjärtat 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.