Det är roligast att laga sådan mat som alla i familjen tycker om. Men det är inte så lätt alla gånger då vi har lite olika tycke och smak. En rätt som vi gillar mycket alla tre är köttbullar. Därför ställde jag mig och lagade ett stort parti med köttbullar igår, för att äta av i helgen och ha till matlådor framöver.
Vi skiljer oss dock lite åt när det kommer till vilka tillbehör vi helst äter till våra köttbullar. Därför lagade jag några olika varianter för att alla skulle få sin favoriträtt. Till make och son blev det några portioner med stuvade makaroner och några med hemlagat potatismos och egen brunsås. För egen del var jag sugen på att testa sötpotatis för det har jag faktiskt aldrig gjort. Så jag kokade det och gjorde ett sötpotatismos till mina köttbullar.
Sötpotatis har likvärdigt näringsinnehåll som vanlig potatis när det kommer till hur många kalorier den innehåller och hur stor andel som är kolhydrater, proteiner och fett. Men den innehåller långt mycket mer vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett super food fullproppad med antioxidanter. Smaken är sötare än vanlig potatis och smakar egentligen inte alls som den. Mer som morot, tycker jag.
Det blev väldigt gott med mina köttbullar tillsammans med sötpotatismos, ärtor och lingon från vår skog. Åt även sallad, tomat och gurka till, men de fick inte vara med på bilden då tallriken såg finare ut utan dem.
Vad gott med sötpotatis till! Det ska testas. Tack för tipset 🙂