Havreplättar

havrepl%C3%A4ttar+(1) - Havreplättar

Det var länge sedan nu som jag gjorde havrepannkaka så idag när vi lagade och åt plättar här hemma gjorde jag dem igen, men nu som plättar istället för pannkaka. Dessa plättar eller pannkakor blir luftiga och smakar sött och gott av banan, kanel och kardemumma. Jag gillar dem starkt!

havrepl%C3%A4ttar+(3) - Havreplättar

Havreplättar
Två portioner/ca 15 plättar

2 dl fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
lite, lite salt
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 banan
2 ägg
1 msk rapsolja
1 dl mjölk

Mixa havregryn med en stavmixer till ett ”mjöl”. Blanda i bakpulver, salt, kanel och kardemumma.

Mosa bananen i en separat skål. Tillsätt ägg, olja och mjölk och vispa runt. Häll ner mjölblandningen och rör ihop. Låt smeten gärna stå och dra i ca 10 minuter.

Stek plättar eller pannkakor av smeten i lite olja. Servera gärna med färska frukter eller bär samt kesella, keso, turkisk yoghurt och/eller grädde.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.