Kantareller

kantareller (1)

När vi var i skogen igår letade maken svamp. Han lyckades hitta några kantareller, men när vi kommit hem och tittade noggrannare på dem såg vi att alla inte var trattkantareller. Merparten var en annan slags svamp, som är lik kantarellen men som inte är en matsvamp. Så vi fick slänga ganska mycket av svampen… Av de trattkantareller som gick att äta gjorde jag en sås som fick göra fläskkotletter sällskap till vår lunch.

kantareller (2)

Jag har aldrig varit så väldigt förtjust i fläskkotletter, men den här gången blev det riktigt gott. Först marinerade jag kotletterna med soja, sambal oelek, dijonsenap, vitlök, flingsalt och mycket peppar (både svart och vit). Sedan stekte jag dem några minuter per sida. Drog så ner värmen och lät dem ligga under lock i stekpannan.

Kantarellerna skar jag i mindre bitar, stekte den i smör och hällde sedan grädde i pannan. Smaksatte med fond och redde såsen med mjöl, utblandad i mjölk. Kryddade med peppar. Jag hällde svampsåsen över kotletterna och lät allt ligga och mysa under locket en stund. Under tiden stekte jag potatis i smör. Sedan pimpade jag köttet och såsen med nyplockad persilja.

kantareller (3)

Vi åt detta med lingon och adderade grönsaker på tallriken efter att bilden togs. Gott!

2 Kommentarer
  1. Kantareller och trattkantareller är två olika svampar, viktigt att hålla koll på svampsorterna särskilt som den dödliga spindelskivlingen trivs bland trattkantareller. Maten ser fantastiskt god ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.