Nyttiga kokosbollar – variant nummer två

Köpte hem kokosmjöl för första gången idag när vi var och veckohandlade. Så idag på eftermiddagen blev jag sugen på att testa det i någon slags bakning. Det fick bli en nyttig variant av kokosbollar där kokosmjölet fick stå för den karaktäristiska kokossmaken.

Jag har tidigare gjort en nyttig variant av kokosbollar, men dessa jag gjorde idag blev snäppet godare.

Nyttiga kokosbollar

nyttiga-kokosbollar-collage - Nyttiga kokosbollar - variant nummer två

ca 12 stycken

1½ dl fiberhavregryn
½-1 dl proteinpulver (jag använde detta)
½-1 dl kokosmjöl
2-3 msk kakao
2 msk krossade linfrön
2 msk mandelsmör
4-5 msk kallt, starkt kaffe
lite vatten
kokosflingor

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mandelsmöret och rör om så att allt blandas. Tillsätt kaffet och sedan vattnet, lite i taget. Rör om och fortsätt skvätta i vatten tills du har fått en bra konsistens på smeten.

Rulla sedan bollar och lägg på ett fat. Häll upp kokos på ett annat fat och rulla bollarna i den. Förvara i kyl eller njut av dem direkt!

Värt att veta om Risentas kokosmjöl:
Risentas kokosmjöl innehåller mer än 40% fiber. Fiberberika gärna drycker och smoothies med 1 msk kokosmjöl, eller strö över müsli och gröt. I bakning kan du byta ut upp till 30% av vanligt mjöl, men använd mer vätska då kokosmjölet gör bakverket fastare.

Om du vill baka andra sorters nyttiga bollar – testa dessa:

nyttiga-kokosbollar-2 - Nyttiga kokosbollar - variant nummer två

nyttiga-kokosbollar-3 - Nyttiga kokosbollar - variant nummer två
4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.