Torsdag som det är tyckte jag att pannkaka skulle vara en lämplig middag. Var sugen på att testa att göra pannkakor av mandelmjöl för att få till low carb pannkakor med mer fett och protein. Tänker mig att mandelmjöl tillsammans med ägg, mjölk och lite kokosolja borde kunna bli goda pannkakor. Men jag valde trots allt att köra med ett säkert kort och laga coltingpannkaka istället. Det kan ju aldrig bli fel!
Gjorde coltingen som en ugnspannkaka den här gången. Hällde smeten, gjord på en banan, fem ägg och två matskedar jordnötssmör, i en form smord med solrosolja, och gräddade i ugnen i 200 grader och 20 minuter. Gott!
Men nästa gång jag gör pannkaka tänker jag testa med mandelmjöl. Har någon av er testat det?
Bra idé med dessa pannkakor i ugn. Jag har nämligen gjort dem så ofta nu att vårt våffeljärn fick nog och jag fick slänga det. Måste såklart köpa ett nytt, men under tiden kan jag ju grädda pannkisarna i ugnen.Mandelmjöl i pannkaka har jag inte testat, men har sett andra använda det.
Det är ju extremt smidigt att grädda pannkakor i ugn och man sparar mycket tid. Det där med att grädda smeten i våffeljärn har jag varit sugen på länge, men inte kommit till skott med. Ännu. Måste köpa ett järn och också testa det!
Jag publicerade ett recept på proteinpannkakor gjort på mandelmjöl för cirka en vecka sedan och de blev supergoda. Krispiga pannkakor med en nötig smak som framförallt är enkla att tillaga. Så mandelmjöl passar ypperligt som ingrediens i pannkakor:)https://energeticas.wordpress.com/2013/02/06/moddig-loprunda-mandelpannkakor/
Tack för tipset! Då ska jag absolut kika in på ditt recept och låta mig inspireras inför nästa pannkaksomgång! 🙂
Tänk, jag har aldrig gjort en coltingpannkaka i hela mitt liv! Men så är jag inte så förtjust i Karln…kan det vara därför? Har kört mycket kesoplättar förr dock. Mandelmjöl, nä ingen erfarenhet där heller. Bidrog inte så mycket just nu alltså… Kram!
Tycker att du ska testa Coltingar någon gång även om du inte gillar Jonas så mycket. Kesopannkakor är ju också gott så fortsätt du med det annars! Kram
Jag rekommenderar dig att testa med mandelmjöl! Supergott och det funkar perfekt att grädda dem i våffeljärnet. Kokosmjölk funkar också, mindre kalorier, men då blir det väldigt mkt kokos över det hela 😉
Spännande att testa med kokosmjöl också! Jag gillar kokos så mig gör det inget om det smakar mycket av det.
Hej Karin! Tack för en trevlig blogg. Så här gör jag mina bananvåfflor: mosa 1,5 banan med 2 rejäla msk jordnötsmör, i en annan bunke vispar du 8 ägg, blanda ihop allt och tillsätt 1,5 dl mandelmjöl. Grädda i våffeljärn, ca 7 våfflor, super goda!!! Mvh/ Sabina
Tack för tipset, Sandra!
Jag brukar göra amerikanska pannkakor med kokosmjöl. Här hittade jag mitt favoritrecept: https://www.tasty-health.se/2012/10/fluffiga-pumpa-proteinpannkakor-med.htmlFast jag byter ut pumpa mot sötpotatis och skippar kanelen. Det innehåller dock proteinpulver. =)
Vad många bra tips jag får. Tack! :-)Din variant låter också god!