Många är vi som vill att middagen ska gå snabbt att laga till samtidigt som man inte vill tumma på näringen och nyttigheten i måltiden. Här kommer tre middagar, som går snabbt att laga och som alla smakar gott samt är välbalanserade näringsmässigt.
Kycklingpita:
Köp en färdiggrillad kyckling eller stek kycklingfiléer. Skär kycklingen i mindre bitar. Servera med grönsaker, tacosås och pitabröd. Vill man ha det lite extra lyxigt är det gott med en guacamole, en klick cremé fraiche och kanske riven ost till.
Kycklingpytt:
Om du får rester kvar av kycklingen kan du laga en kycklingpytt nästa dag. Pytt är typiskt bra mat att laga av rester. Förutom kyckling stekte jag gul lök, champinjoner, morot och palsternacka i den här pytten.
Servera kycklingpytten med stekta ägg och grönsaker. Kanske är du en av dem som gillar att äta några skivor rödbetor till också?
Lax med zucchinipasta:
Jag älskar lax och skulle kunna äta det varje dag. Både för att det är gott och för att det går snabbt att laga. Igår kväll var jag hemma hos kompisen Tina på tjejmiddag och hon bjöd oss på rätten ovan: lax med zucchinipasta. Jag har själv inte tagit mig för att laga zucchinipasta ännu, men efter att ha ätit av Tinas igår så vet jag att jag kommer göra det mycket snart.
Så här gjorde Tina:
Ställ in laxen i ugnen. Under tiden svarvar du zucchinin till strimlor och lägger dem i kokande vatten. Låt dem koka bara någon minut innan du tar upp dem och sköljer av dem i ett durkslag. Zucchinin innehåller mycket vatten så man kan behöva vätska ur dem ganska mycket. Lägg dem i en skål och blanda i röd pesto.
Servera tillsammans med en härlig grönsakssallad och frön. Super gott!