Det var länge sedan jag åt panerad fisk och remouladsås. Så länge sedan att jag har glömt lite hur remouladsås smakar. Senast jag åt det måste ha varit när jag gick i skolan för ca 20 år sedan. Igår lagade jag det till lunch. Blev en något nyttigare variant av det. Inte riktigt samma rätt som då under skoltiden, men god, tyckte jag i alla fall.
Jag använde två olika sorters panering till fisken. Några fiskfiléer panerade jag med ströbröd och några med sesamfrön och en fröblandning med bland annat pumpafrön och kokos.
Min panerade fisk med remouladsås
4 portioner
- 8-10 potatisar
- 2 dl créme fraiche
- 10-12 skivor saltgurka
- 2 msk kapris
- 2 tsk dijonsenap
- 500 gram filéer av vit fisk som torsk, sej eller spätta
- 2 ägg
- ströbröd, mandelmjöl eller sesamfrön
- citron
- grönsaker till servering (ärtor är en given grönsak till fisk!)
Skala och koka potatisen. Hacka saltgurka och kapris. Blanda dessa med créme fraiche och senap till en sås. Smaka av med peppar och ställ in i kylen.
Knäck äggen i ett fat och vispa dem lätt med en gaffel. Ta fram ett annat fat och häll i ströbröd, mandelmjöl eller frön i det. Doppa fisken i äggen och sedan i paneringen. Stek i upphettad stekpanna i både olja och smör.
Servera fisken med en klyfta citron, potatis, sås och grönsaker.
Som ni ser är fisken på min tallrik lite trasig. Jag får öva på det här med panering. Denna gång hade jag inte mandelmjöl hemma, men nästa gång kommer jag testa att panera i det istället.
Gott! Paneringen fastnar bättre om du dubbelpanerar; doppa först i någon typ av mjöl sedan i ägg & sist i ströbröd/gryn/frön =)
Åh, tack för tipset, Emma! Det ska jag testa nästa gång!