Igår när jag frågade Wilmer vad han ville ha för mat till middagen svarade han ”köttbullar”. Ett bra svar i och för sig eftersom vi alla tycker att det är gott och det är bra mat för både stora och små. Men jag tyckte att vi hade ätit det ganska mycket på senaste tiden och det är ju alltid kul och bra att variera kosten. Så jag sade till honom att jag kunde laga en annan sorts bullar, med ett annats slags kött. Det var kycklingbullar jag hade i åtanke.
Jag har aldrig lagat kycklingbullar tidigare, men speciellt svårt var det inte. Vill man kan man köpa färdig kycklingfärs i butiken, men jag valde att finfördela kycklingfiléer i matberedaren istället. Tillsammans med kryddor, ägg, havregryn och ströbröd fick färsen en bra konsistens och jag kunde rulla bollarna. Eller bullarna.
Tillbehören till kycklingbullarna var samma som den här gången – alltså en asiatisk touch med jordnötssås, koriander och jordnötter. Mycket gott blev det! Om du vill veta receptet på jordnötssåsen kolla här. Receptet på kycklingbullarna får du i detta inlägg.
Kycklingbullar
ca 4 portioner
- 400 gram kycklingfärs eller 4 kycklingfiléer
- ½ dl ströbröd
- ½ dl havregryn
- ett ägg
- svartpeppar
- chili
- 1-2 tsk sambal oelek
- kokosolja till stekning
Om du använder hela filéer; skär dem i bitar och mal sönder i matberedare. Blanda färsen med ströbröd, gryn, ägg, kryddor och sambal oelek. Rulla bollar och stek dem i kokosolja i upphettad stekpanna.
Servera med de andra tillbehören!
Jag mumsade kycklingbullarna med glädje. Men han som hade önskat sig bullar (om än köttbullar) till middag åt av den stekta kyckling, som jag också hade lagat, istället. Ja, ja, huvudsaken att alla åt och var nöjda! Och så blev det bollar/bullar kvar till min lunch idag.
Mums, det låter jättegott!
Japp!
Ja det låter gott – speciellt när du gjort dem från grunden och fixat färsen själv och allt. Tycker man inte riktigt vet vad som finns i den färdiga kycklingfärsen.
Kram på dig och styrka i den sorg ni gått igenom senaste tiden.
Håller med. Det känns som vanligt bäst att göra det själv från grunden.
Tack för ditt stöd, fina du!
Kram <3
Åh, vilket bra recept! Det här ska jag testa att laga!
Gör det! Jag tyckte själv att det var väldigt gott!