Jag är inte jätte förtjust i bacon, men alla andra ingredienser i en pasta carbonara gillar jag så inför gårdagens middag bestämde jag mig för att laga en pasta carbonara med fläskfilé och champinjoner istället. Det blev verkligen riktigt gott, tyckte alla i familjen!
Pasta Carbonara med fläskfilé och champinjoner
ca 4 portioner
- en gul lök
- två vitlöksklyftor
- sex champinjoner
- ca 600 gram fläskfilé, marinerad och stekt sedan tidigare
- 200 gram pasta av valfri sort
- 1 dl grädde
- tre ägg
- 50 gram parmesanost
- peppar
Koka upp rikligt med vatten och ha ner pastan när det har kokat upp.
Medan pastan kokar skalar och finhackar du lök och vitlök. Fräs detta i olja i en stor stekpanna. Hacka champinjoner och låt fräsa med. Skör fläskfiléköttet i mindre bitar och ha ner också det i stekpannan. Låt allt fräsa i några minuter.
När pastan är färdigkokt; häll ner den i stekpannan och sänk värmen något. Blanda grädde, ägg och riven parmesanost i en skål. Krydda med peppar och rör om med en gaffel. Häll ner detta i pannan. Blanda runt och låt stå kvar på plattan med lite värme på så att allt smälter ihop.
Om du har färsk persilja hemma; toppa carbonaran med det.
Skär fräscha grönsaker och lägg upp i skålar. Servera detta till carbonaran.
Inga konstigheter, men väldigt gott!