Vaniljpulver

vaniljpulver

Det var ett bra tag sedan jag hade en burk vaniljpulver hemma. Jag förstår inte varför eftersom det är både gott och användbart. Och nyttigt! Nu har jag just köpt hem en burk i alla fall och det finns massor av härligt att använda den till. Perfekt att ersätta det sockriga vaniljsockret med!

Vaniljpulvrets användningsområden:

  • I kvargen eller keson tillsammans med bär och/eller frukt
  • I fil eller naturell yoghurt. Så slipper man äta affärens vaniljyoghurt, som innehåller socker eller sötningsmedel
  • I pannkakssmeten eller på pannkakan
  • I efterrätter och till bakning. Finns mängder med goda saker du kan trolla fram i köket om du har en burk vaniljpulver hemma!
  • I vispad grädde, som sedan äts med bär eller tillsammans med pannkaka, våffla eller ostkaka
  • I hemmagjord glass. Testa att mixa banan med vispgrädde och en uns vaniljpulver, frys in och njut som glass!
  • I fruktsalladen
  • I smoothien
  • I chiapuddingen
  • I gröten

Det som också är bra med vaniljpulver är att det är väldigt drygt. Det räcker att ta en knivsudd av det för att det ska ge mycket smak. Så en burk räcker ganska länge.

Listan av goda saker man kan använda pulvret till kan göras lång. Hur äter du helst vaniljpulvret?

4 Kommentarer
  1. Hej!
    Jag har fått dille på att äta keso, vaniljpulver och hackad sharonfrukt. Smakerna blir otroligt goda tillsammans!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.