Kom just tillbaka från min lunch som idag bestod av biff stroganoffen med fullkornsris. Vi lagade denna stroganoff igår och även fast jag inte är en stor älskare av rött kött (väljer oftast helst kyckling eller fisk) så gillade jag denna. Hemligheten är att krydda på rejält med goda kryddor!
Biff Stroganoff
4 portioner
fullkornsris eller vitt ris
500-600 gram nötkött
6-7 champinjoner
1 gul lök
1 stor burk lätt creme fraiche
1-2 tsk dijonsenap
lite soja
kryddor som svartpeppar, chili, paprika och oregano
Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
Börja med att strimla köttet och stek det i olja. Krydda på rejält med kryddorna. Skala och strimla lök. Skölj och skär champinjoerna. Låt lök och svamp steka med köttet.
När detta har fräst en stung häller du på creme fraiche. Klicka i senap och droppa i sojan. Krydda ytterligare. Rör om och låt småputtra under lock i ca 10 minuter.
Smaka av och servera med en god sallad!
Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?Om du är intresserad av recept eller att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se. Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka! Du registrerar dig enkelt här: https://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!MvhHittarecept.se
Tack för tipset!
Mums vad gott det såg ut, det var riktigt längesedan jag gjorde biff stroganoff men nu inser jag att det snart är dags igen;)
Var väldigt länge sedan sist jag gjorde det också. Så det var på tiden. 😉