För några dagar sedan fick jag hem en härlig kasse med matvaror. Bland dem fanns en påse med Quorn Bitar då avsändaren var just Quorn. Hade lite dåligt med inspiration för den dagens middag så det var perfekt att få lite hjälp på traven med ett härligt hälsosamt recept på en quorn- och quinoasallad samt alla ingredienserna till den.
Quorn är ju ett bra alternativ till kött, kyckling eller fisk. I alla fall om man vill äta vegetariskt ibland (eller alltid). Det är näringsriktigt, naturligt fettsnålt samt rikt på protein och fibrer. Tyvärr är inte killarna i familjen så förtjusta i detta svampprotein. Så fastän jag tyckte att den här salladen blev väldigt god var jag ganska ensam om att tycka det. Eller tyvärr, för mig var det ganska bra då det innebar desto fler matlådor av detta goda till mig.
I kassen fick jag också boken om Mo Farah. Jag fascineras av idrottsstjärnor och speciellt eliten så den här boken kan jag tänka mig är intressant.
Quorn- och quinoasallad
4 portioner
- ½ dl hasselnötter
- 2 dl quinoa (jag hade en quinoa i tre olika färger; vit, svart och röd)
- en påse Quorn Bitar
- olja till stekning
- 2 vitlöksklyftor
- chili
- salt och peppar
- ½ kruksallad
- 75 gram ruccola
- ca 12 små tomater, gula eller röda
- 1 gurka
- 200 gram cannellinibönor
- 1 morot
Citrondressing:
- ½ dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk pressad citron
- salt och peppar
Börja med att rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Stek Quorn Bitarna i olja och riven vitlök. Krydda med chili, salt och peppar.
Riv sallad och skär ruccola i mindre bitar. Halvera tomaterna, skala och riv moroten och skär gurkan i mindre bitar. Blanda allt detta i en skål. Tillsätt bönorna, avsköljda, quinoan och bitarna av quorn. Blanda ingredienserna till dressingen och slå över salladen strax innan servering. Strö över de rostade hasselnötterna.