Vitkål och grönhydrater

Vitkål och kycklinggryta (5)

Middagen igår blev en slags gryta med kyckling och diverse grönsaker. Kryddade ganska rejält med chili, garam masala, fajitakrydda och spiskummin för att få till någon slags indisk/thailändsk smak. Kokosmjölk fick utgöra själva vätskan och så hade jag i en massa vitkål.

Denna härliga kålsort passar till så mycket. Jag åt den även i stekt form med cashewnötter till kycklinggrytan.

Vitkål och kycklinggryta (3)

Gårdagens middag fick också bli dagens lunch, men vi har fortfarande mycket vitkål kvar. Så det får bli mer av den varan i veckan. Stekt vitkål kan jag äta till i stort sätt allt, istället för potatis, pasta eller ris. Och en sallad på riven vitkål, olja och vinäger är inte heller fel.

grönhydrater ica ica grönhydrater

Riven vitkål skulle passa bra i ICA’s sortiment med nykomlingarna grönhydrater. Har någon av er testat blomkålsris, zucchinipasta, morotspasta eller grönsakspytt, som säljs i färdiga förpackningar? Väldigt smart, tycker jag, även om jag inte tycker att det är direkt jobbigt att tillreda grönhydraterna själv.

Sista bilderna kommer från ICA

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.