Middagen igår blev en slags gryta med kyckling och diverse grönsaker. Kryddade ganska rejält med chili, garam masala, fajitakrydda och spiskummin för att få till någon slags indisk/thailändsk smak. Kokosmjölk fick utgöra själva vätskan och så hade jag i en massa vitkål.
Denna härliga kålsort passar till så mycket. Jag åt den även i stekt form med cashewnötter till kycklinggrytan.
Gårdagens middag fick också bli dagens lunch, men vi har fortfarande mycket vitkål kvar. Så det får bli mer av den varan i veckan. Stekt vitkål kan jag äta till i stort sätt allt, istället för potatis, pasta eller ris. Och en sallad på riven vitkål, olja och vinäger är inte heller fel.
Riven vitkål skulle passa bra i ICA’s sortiment med nykomlingarna grönhydrater. Har någon av er testat blomkålsris, zucchinipasta, morotspasta eller grönsakspytt, som säljs i färdiga förpackningar? Väldigt smart, tycker jag, även om jag inte tycker att det är direkt jobbigt att tillreda grönhydraterna själv.
Sista bilderna kommer från ICA