Min favorit frukost

Jag har precis ätit min frukost på jobbet efter att ha kört ett hårt träningpass på gymmet på morgonen. Mums, det var gott! Och nu sitter jag här mätt och belåten!

Jag har en favoritfrukost som jag äter varje dag, åtminstone varje vardag. Den är supergod och nyttig: Lättfil, 1 äpple, 1 banan, kanel och en dl av min
hemgjorda müsli. Man får i sig en massa nyttigheter och man
håller sig mätt ända fram till lunch. Anledningen till att jag väljer att göra müslin själv är för att då vet jag att jag får den precis som jag vill och behöver inte oroa mig för att det finns onyttigheter instoppade i müslin, som man kan göra om man har köpt müslin själv.

Här är receptet för min supergoda och nyttiga müsli:
(Jag brukar göra en väldigt stor sats när jag ändå håller på så att den räcker ett tag)
400 gr. fiberhavregryn
400 gr. rågflingor
400 gr. hackad torkad frukt
2 msk kanel
2 msk kardemumma
2 msk rapsolja
200 gr. hackade nötter och mandlar
1 dl. psylliumfrön

Blanda alla ingredienser förutom nötter, mandlar och psylliumfrön på en plåt. Rosta i ugnen på 225 graders värme under 5 minuter. Rör om, tillsätt nötter och mandlar och låt rosta vidare i 5 minuter till i ugnen.
Portionera upp i burkar att förvara müslin i och tillsätt psylliumfröna.

6 Comments
  1. Denne må jeg prøve. Har laget en musli en gang før men da skulle nøttene være i ovenen hele tiden, det ble litt for voldsomt og nokså kvalmt faktisk. Tror steketiden var bortimot en halvtime, sikkert alt for lenge. Hvilken tørket frukt bruker du?

  2. Hej Cathrine,Jag förstår att det inte var så gott att nötterna var inne så länge i ugnen! Som du ser i mitt recept så låter jag nötter och mandlar bara vara inne i 5 minuter i ugnen. Annars är risken att de blir brända.Jag brukar variera den torkade frukten, men mina favoriter är torkade aprikoser, torkade äpplen, fikon och plommon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.