Med RunKeeper får jag träningsrundan svart på vitt

När jag är ute och löpartränar brukar jag oftast springa en mil. Jag tycker att det är en lagom distans för mig. Jag får hålla igång tillräckligt länge för att det ska få kallas ett fullgott träningspass och jag blir tillräckligt trött för att jag ska känna mig nöjd med träningen.

Jag har ett antal rundor på hemmaplan och en runda i närheten av jobbet som är en mil långa. Eller, snarare, jag har trott under en längre tid att de är en mil långa. Nu när jag har börjat registrera mina löparrundor med hjälp av RunKeeper har jag insett att dessa rundor snarare är nio kilometer långa. Med RunKeeper får jag verkligen träningsrundan svart på vitt. Jag får fram distans, tid, hastighet, ett estimat på kaloriförbrukning och en karta på hur sträckan ser ut som jag har sprungit.

Den runda som jag sprang i morse blev 10,14 kilometer lång, men det var för att jag lade till en sträcka på ca 1 kilometer mot hur jag tidigare har sprungit just denna runda. Jag upptäckte med RunKeepers hjälp att rundan var en kilometer kortare än jag tidigare trott att den var.

Rundan ovan är den jag sprang i morse. Jag startade vid den röda knappnålen. När jag hade sprungit rakt under ca 4,5 kilometer svängde jag av till höger, ungefär där det står Viksjöleden. Om jag inte hade haft RunKeeper hade jag trott att jag hade sprungit 5 kilometer där, men så var alltså inte fallet. Jag förlängde sträckan genom att springa ytterligare 0,5 kilometer och sedan vände jag tillbaka.

I och med detta har jag också insett att jag inte håller riktigt det snabba kilometertempo när jag springer milen som jag tidigare trodde. Jag trodde att jag normalt sett springer milen med en hastighet på fem minuter per kilometer, men sanningen är att jag springer med en hastighet på 5:20 minuter per kilometer. Det är väl egentligen inget dåligt med det, men jag vill bli snabbare. Så nu är mitt mål att komma ned på en snittid på 5 minuter/km när jag springer 10 kilometer. Det borde väl inte vara så svårt att klara av?

5 Kommentarer
  1. Jag e me på den utmaningen! Har du haft problem med felvisningar på kartan, eller ”hopp” i rutten? Eller är det min iPhone? Nåja, nu har jag ju Garmin som säkrar mina kilometrar, men Runkeeper var bra!

  2. Fitnesscoachen; Tack för pepp!Katten; Jag har det problemet ibland och det händer när GPS’en inte fungerar. Då blir det hopp i rutten.

  3. Klart att du fixar 5 min tempo! Har ingen iPhone (och således ingen koll på Runkeeper) men varför står det ”Ml”… och inte ”km”? Lycka till med snabbhetsträningen……jag kan också hänga på härborta. Mitt mål är att springa milen sub50 ”det här året” 😀

  4. Hej JoHoDet står ”MI” för miles. Jag har inte lyckats få till det med inställningarna på just kartan. Jag kan se hur mycket jag har sprungit i antal kilometer, men av någon anledning visar kartan bara miles antal.Kul att både du och Katten också hänger på! Då kan vi peppa varandra!

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.