Seg vit chokladkaka med saltade nötter

Vi har haft fikagäster i dagarna två. Inspirerad av JoHo bakade jag en vit seg chokladkaka till dagens fika. Jag tycker att den blev mycket god, men hade kunnat stå lite längre tid i ugnen då den blev väldigt rinnig. Jag hade den 15 minuter i ugnen och rekommenderar alltså att man har den där i 20 minuter istället.

Trots att denna kaka är allt annat än nyttig vill jag tipsa om den eftersom hälsa för mig även innefattar godis och kakor. Ibland behöver man det! Testa att baka denna kaka för den är försvinnande god!

Seg vit chokladkaka med saltade nötter 
8-12 bitar

150 gram vit choklad
150 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljpulver
4 dl vetemjöl
1-1½ dl salta rostade macademianötter (jag hade inte det hemma så jag tog saltade jordnötter istället)

Vispa ägg och socker i en bunke. Tillsätt mjöl och vanilj. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen och blanda ner chokladen och rör tills den är helt smält. Rör ner smörblandningen i bunken med smet.

Smöra en kak- eller pajform. Häll ner smeten i formen. Grovhacka nötterna och strö dem över kakan. Grädda i 200 grader 15-20 minuter.

Ät avsvalnad med t.ex. vispad grädde och bär. Det gjorde vi. Super gott!

Allt ska vispas samman.
I kakformen innan gräddning.
Kakan är klar!
Gott med vispad grädde och färska bär till!

Till gårdagens fika bjöd vi på cheescake istället. Till det hembakade kanelbullar och Ballerina Pepparkaka, vilket vi hade idag också.

Fika är verkligen trevligt – trevligt umgänge och gott att mumsa på! Men imorgon får jag försöka hålla mig borta från fikabröd. Då är det måndag igen.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.