Påskbrunch

Idag har vi haft våra föräldrar här på påskbrunch. Huvudingrediensen i brunchen var ägg (det är ju påsk!) för vi bjöd på kokta ägg, ugnsomelett och pannkakor. Förutom det fanns det bacon, bröd, pålägg, sallad, yoghurt, müsli, fikabröd och mycket annat på buffébordet. Det var en god brunch även om brunchen jag åt för en vecka sedan var godare.

Brunchen

Dukningen

Ugnsomeletten jag gjorde var ett recept jag hade hittat i en Fitness Magazine tidning. En omelett med lax och rotfrukter i. Den blev god. Här kommer mitt modifierade recept på den.

Ugnsomelett med lax och rotfrukter
4 portioner

Ugnsomeletten

2 morötter
3 potatisar
1 gul lök
1 rödlök
1 msk raps- eller olivolja
6 ägg
4 dl mjölk
peppar
dill
2 tsk dijonsenap
200 gram laxfilé

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att skala morötter och potatis. Skär dem i mindre bitar och lökarna i klyftor. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och ringla över olja. Ställ in i ugnen i tio minuter.

Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel. Krydda med peppar, häll i dill och senap. Vispa runt alltsammans. När rotfrukterna och löken har varit inne i tio minuter häller du över äggstanningen. Lägg också i bitar av laxen jämnt fördelat i formen. Låt gräddas klart i ugnen i ytterligare 20 minuter.

Servera gärna med en sallad eller som jag tillsammans med annat gott på en brunch eller ett buffébord.

11 Comments
  1. Mmm, den ugnsomeletten verkade inte helt fel:)Ja konsumtionen av godis ökar radikalt under påsken men det är tur att det finns andra alternativ om man vill ha något nyttigare, då har man iallafall valmöjligheten:)Önskar dig en fortsatt trevlig påskafton & påskhelg:)

  2. Mmm, hade gärna kommit på din brunch. Som sagt, det blir ju en del godis till påsk. Då är det skönt med en fräsch och icke-sockrig brunch. :pGlad påsk!

  3. Ser smaskigt ut!Idag blir det lamm här. Vår påskafton blev lite knasig då barnen jobbade. Känns inte samma sak då alla inte är hemma. Firar idag istället 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.