Balans

Om jag igår ägnade mig åt bakning av hälsosamt godis var det jag bakade idag inte alls speciellt nyttigt. Kanelbullar med mycket smör, socker och vitt mjöl blev det. Underbart goda och det gäller ju att ha lite balans här i livet, eller hur?!!

Nybakade, varma, hembakta kanelbullar är svårt att slå. Med ett glas mjölk är fikastunden komplett!

7 Comments
  1. Kanske höstens godaste bullar som omväxlingVetebullar med god kokos- och blåbärsfyllning.Timglas Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb Portioner 30 bullar Ingredienser:Bulldeg:•25 g jäst för söta degar •100 g smör •2.5 dl mjölk •1 st ägg •1 krm salt •0.75 dl strösocker •1 tsk malen kardemumma •7-8 dl vetemjöl Fyllning:•75 g smör •100 g kokosmassa •eller mandelmassa •1 dl florsocker •1 tsk vaniljsocker •0.5 tsk malen kardemumma •4 dl blåbär •1-2 msk potatismjöl Garnering:•kokosflingor •pärlsocker Gör så här:Smula ner jästen i en bunke. Gör degvätskan: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken.Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan.Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter. Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.Fyllning:Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar.Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30×55 cm. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de frysta blåbären och fördela potatismjölet jämnt över blåbären. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar.Tryck i resten av blåbären. Strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak.Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter.Låt bullarna svalna under bakhanddukar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.