Min burk med lakritspulver har stått i skafferiet ganska länge och det går liksom inte åt så mycket av det. Inte för att jag inte gillar det utan för att jag använder så lite varje gång. Det brukar bli en knivsudd i smoothien eller en gnutta i energibollarna jag bakar. Men så hittade jag Jessicas lakritsbollar och insåg att det fanns en bra anledning till att använda lite mer av det där lakritspulvret.
Jag gjorde dessa choklad- och lakritsbollar, som egentligen är praliner, igår och jag njöt i fulla drag av varje tugga. Så goda! Och så härligt fyllda med bara nyttigheter!
Nyttiga choklad- och lakritspraliner
ca 15 stycken
- 40 stycken naturella cashewnötter
- 20 stycken kärnfria dadlar
- 2 tsk kokosolja
- 2 tsk kokosflingor
- 2 tsk kakao
- 5 tsk lakritspulver
- mer kakao och lakritspulver att rulla pralinerna i
Börja med att mixa nötterna till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt att mixa. Ställ in att svalna i kylen i åtminstone 30 minuter.
Ta ut, forma bollar och rulla dem i kakao och lakritspulver.
Njut!
Om du inte äter upp alla på studs gör du bäst i att förvara med kallt.
Åh, praliner är verkligen perfekt till jul (och att ge bort!)! Dessa chokladpraliner tycker jag låter väldigt goda, fast utan lakritspulvret 😉
Eller hur! Det är verkligen den perfekta julklappen!
Jag har tänkt göra en laddning till snart och ge bort.
Jag tror säkert att dessa praliner är goda även utan lakritspulvret. Kanske med lite ner kakao då. Sötman får de ju i alla fall från dadlarna!