Folkfester

När många samlas kring en enda händelse blir det ofta väldigt trevligt och glatt. Det blir gemenskap, samhörighet och fest. Igår var en sådan folkfesternas dag skulle man kunna säga.

Vi hängde på en folkfest där det förutom dans, fiskdamm, massage, fika och annat var SM-kval i Sveriges starkaste man/Strongman. Vi var inte med och såg hela spektaklet, men såg i alla fall när de körde medleyt i däckvält @ 300 kg, Farmers Walk @ 2 x 130 kg och ok @ 321 kg. Coolt av de stora och tunga männen att springa så pass snabbt mellan övningarna!

Karin och körsbärsblommor (5

Göteborgsvarvet var ju annars en annan stor folkfest igår. Tydligen är det världens största halvmarathon-tävling. Grymt av alla er som sprang det! Tycker att det är så härligt med alla löplopp och att de hela tiden blir fler. De hjälper inte bara löpare att hitta jämlikar utan förenar också många av de som är publik på loppen. Och har man en gång sprungit ett lopp vill man bara springa fler och fler. I alla fall så känner jag så!

Och så gårdagens riktigt stora folkfest för hela Europa (och även Australien i år). Jag var visserligen mer intresserad av att se Gladiatorerna på TV’n, som haft uppehåll i två veckor. Men när det senare var dags för omröstning i Eurovision Song Contest satt jag som på nålar. Så spännande! Och så kul och välförtjänt att Måns vann för oss!

Det är ändå bra härligt med dessa folkfester, som samlar ihop folk, knyter band och skapar glädje och gemenskap!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.