Födelsedagsfika som passion

Mot slutet av nästa vecka åker vi bort och samma dag som vi gör det fyller, typiskt nog, min syster år. Därför firade vi henne idag istället.

födelsedagsfika hos syster 8

Hon hade dukat upp en helt galet god fikabuffé innehållandes två sorters maffiga tårtor och söta småkakor i form av schackrutor. Jag måste säga att den här sortens fikabjudningar är verkligen min passion!

fördelsdagsfika schackrutor

Hembakade småkakor är bland det bästa jag vet och dessa schackrutor såg inte bara perfekta ut. De smakade galet gott också!

Tårtan med bär som topping var också galet god. Hade aldrig testat just den varianten av tårta tidigare med en choklad- och lakritsbotten toppad med citronmousse. Perfekt smakkombination! Tårtbottnen av choklad och lakrits påminde väldigt mycket om dessa praliner i smaken och eftersom de är ljuvliga var också denna tårtbotten det!

födelsedagsfika hos syster 3

födelsedagsfika hos syster 4

födelsedagsfika hos syster 5

Syster hade också gjort en banan- och kolapaj, även den helt ljuvligt god. Ja, att få njuta av alla dessa underbara smaker tillsammans med nära och kära – det är sann passion och glädje för mig!

2 Comments
  1. Så gott det ser ut 🙂 Jag älskar småkakor, hemgjorda sådana!! Det värsta är att det finns inte hejd på mig om jag har några hemma, äter tills det tar slut 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.