När jag var på Story Market i förra veckan fick jag smaka några så galet goda bollar där att jag var tvungen att göra en egen variant på dem själv. Hade fått hem en del produkter från Bodystore och tillsammans med en citron och dadlar fick jag till ljuvligt goda citron- och mandelbollar igår kväll.
Saften och zesten från citronen ger dessa bollar en härlig fräschör. Istället för hampafrön rullade jag mina bollar i bipollen, men gjorde om sedan och rullade dem i hackade mandlar istället. Blev riktigt bra! Här kommer receptet.
Citron- och mandelbollar
ca 15 stycken
- 4 dl mandlar eller 4-5 dl ekologiskt mandelmjöl
- 4 tsk ekologiskt baobabpulver
- en uns salt
- 16 dadlar
- zest från en citron + 2 msk citronsaft
- bipollen, hackade mandlar eller hampafrön
Börja med att kärna ur dadlarna. Mixa de torra ingredienserna i en mixer. Tillsätt dadlar samt zest och citronsaft. Mixa vidare. När du har en slät massa låter du den vila i kylen en stund.
Ta ut och rulla bollar som du sedan rullar i bipollen, hackade mandlar eller hampafrön.
Dessa bollar är verkligen fantastiskt goda och fräscha på samma gång!
Å så gott. Blev VAB här hemma idag så ska passa på att baka lite 🙂
Smart av dig! Då har du något gott till fredagsfikat sedan!
Men skojar du? Vad goda dom ser ut! De ska jag verkligen testa!! Baobab är verkligen gott – och bra för magen 🙂
Har du också testat Baobabpulver?! Visst är det bra! Hoppas du gillar bollarna! Jag rullade dem visserligen i bipollen först, men sedan ändrade jag till att rulla den i hackad mandel istället. Ännu godare!