Julkalendern – Vinn julmat från Quorn

December är en härlig månad på många sätt och en av de sakerna är alla julbord. Det brukar oftast bli en tre-fyra tillfällen med julmat innan julafton för min del och jag tycker att det är precis lagom. Då hinner jag njuta av det goda från julbordet utan att hinna bli trött på det. Men på juldagen brukar jag inte vara sugen på att äta julmat alls och väntar gärna en elva månader till nästa gång. Någon som känner igen sig?

quorn jul

Igår kväll åt vi ett slags julbord till middag, ett vegetariskt sådant. Jag stekte på bullar och korv från Quorn, kokade potatis och tillagade en vegetarisk skinka i ugnen samt griljerade den på traditionellt sätt. Den här varianten på skinka är en nyhet från Quorn – en Julspecial – som gör det möjligt för alla vegetarianer att äta sin egna julskinka. Genialiskt!

Quorn jul 2

Denna Julspecial är lakto-ovo-vegetarisk och glutenfri. Den finns i en begränsad upplaga nu i juletid så om du vill få tag på den kan det behövas att du är snabb. Den är inte griljerad när man köper den eftersom man ska få välja att göra det själv. Jag ville få en klassisk jultouch på den och valde därför att griljera den igår.

Först tillagade jag Julspecialen i ugnen i 180 grader i nästan en timme. Jag tog ut den och lät den svalna något. Därefter blandade jag en halv deciliter senap med två matskedar potatismjöl, ett ägg och peppar. Detta penslade jag Julspecialen med och vände den i ströbröd. Slutligen stoppade jag några kryddnejlikor i den och lät den bli klar i ugnen i ytterligare fem minuter.

Quorn jul 6

Quorn har ju sedan tidigare både bullar och korv i sitt sortiment och de passade bra in i vårt julbord igår. Bullarna är min favorit!

Quorn jul 5

Jag stekte morotsstavar och bitar av champinjon och paprika för att få lite färger till julbordet och vitaminer till våra kroppar.

Quorn jul 9

Quorn är med i min Julkalender och du har nu möjlighet att vinna värdecheckar från Quorn för att själv kunna skaffa dig denna Julspecial samt kanske lite korv och bullar också!

Tre av er har chansen att vinna fyra checkar vardera. För vardera check får du valfri Quornprodukt från din butik, till ett värde upp till 70 kronor.

quorn jul 2

För att vara med och tävla:

 • Gå in och gilla Fitness & Hälsa och QuornFacebook
 • Svara på frågan: Quorn är det första globala varumärket vars köttalternativ är certifierade av tredje part för lågt klimatavtryck. Vilka har certifierat dem?
  1. Fairtrade
  2. KRAV
  3. Carbon Trust
 • Skriv ditt svar i en kommentar till detta inlägg.
 • Sista dag att tävla är 6 december 2015.
 • Vinnaren presenteras 7 december här på bloggen.

Lycka till!

Vinnare av luckan med hudvård från L300 är Johanna Ericson. Rätt svar var Läkemedelprojektet 300. Produkterna kommer till dig på posten, Johanna. Grattis!!!

22 Comments
 1. Svaret är 3, carbon trust. Blir sugen på att smaka denna julspecial. Kanske kan jag få min köttälskare man att prova och se att det går lika bra med en köttfri, eller i alla fall köttbantad, jul!

  Mvh
  Maria

 2. Men vilken fin! Jag gillar Quorn eftersom de har en mer ”matig” smak än andra köttsubstitut, och skulle mer än gärna testa att sätta fram en Quornskinka på julbordet i år!

 3. Vilken härlig lucka med inspiration till att äta mer vegetariskt! 🙂
  Rätt svar på frågan är 3. Carbon Trust

  Kram!

 4. Hej!
  Svar: Nr 3 Carbon Trust

  Quorn skinkan hoppas jag kunna få tag på, tidigare jular har jag senapsgriljerat en kålrot, och det är väl ok, men inte mer! Det här verkar ju superspännande✨ Följer sen länge på fb… Ha det så gott/Marie

 5. Vilken bra tävling o vad gott det ser ut
  Svaret på frågan är att dem är certifierade av Carbon trust.

  Mvh Amalia

 6. Hej,

  kul med en tävling om Quorn! Vi har börjat äta alltmer vegetariskt det sista året och jag måste säga att Quorn underlättar de nya matvanorna stort.

  Svaret är: 3) Carbon Trust

  Och jag gillar både dig och Quorn på fb.

 7. Hej!
  Vad roligt att quorn fortsätter utvecklas, så gott och nyttigt- tummen upp!
  Svaret på frågan är 3 Carbon trust 🙂

  PS forsätt blogga som du gör nu, topp!
  Trevlig andra advent! 🙂

 8. 3 Carbon Trust
  Skulle vara den perfekta vinsten till en familj som satsar på att äta mer vegetariskt, att prova alternativ ”julskinka” skulle väl vara att slakta en helig ko?! 😀

 9. Quorn är så himla gott! Att få unna sig lite skulle inte vara något jag tackar nertill!
  Svaret är 3. Carbon trust 🙂

 10. Svar nr 3.
  Med en ny familjemedlem som är vegetarian skulle det vara kul att överraska med en ”skinka” som även han kan äta

Leave a Reply

Your email address will not be published.