Nyårsafton 2015/2016

Min nyårsafton firade jag hemma med familjen och min pappa. Det var en lugn, mysig, familjär och festlig nyårsafton. Lagom av allt i mitt tycke.


Toast Skagen

Middagen var ganska så klassisk och tog inte lång tid att göra i ordning. På dagen var jag och barnen tillsammans med min syster på Mall of Scandinavia och när vi kom hem på eftermiddagen började jag fixa med maten.

Förrätt: en Toast Skagen

entrecote

Varmrätt: Entrecote med rödvinssås, potatisgratäng och sparris

Brownie

Efterrätt: en Brownie med kolasås och tillbehör som vispad grädde, vaniljglass och minimaränger

Just efterrätten var min personliga favorit. Testade ett nytt recept på brownie och tänkte dela med mig av det till er i helgen så hoppas jag att du hittar en anledning till att baka denna ljuvliga brownie inom kort.

dukning och brownie

dukning

Vi valde att äta middagen långsamt och vi var klara med efterrätten först vid 22.30. Då hade Smilla redan gett upp sedan en dryg timme tillbaka, men Wilmer höll sig vaken tills efterrätten var uppäten.

Att äta 3-rätters i långsamt tempo är så härligt. Då orkar man äta mer, sitta och prata länge och får njuta av godheter hela kvällen. Vi borde äta sådana middagar oftare, känner jag, och inte bara på nyårsafton.

Några nyårslöften har jag inte avgett. Brukar sällan göra det, utan sätter hellre upp mina målsättningar när helst på året jag känner för. Men jag ser verkligen fram emot 2016 och allt vad det har att ge. Jag ska följa mitt hjärta även detta år och hoppas att även du gör det! ♥

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.