Tre tips för att hålla sig frisk

Jag och familjen har aldrig varit sjuka och förkylda så ofta som vi har de senaste månaderna. Antar att det har att göra med att vi nu har två barn i förskolan och att nya baciller ständigt kommer med hem. Jag brukar ofta vara ganska så motståndskraftig till det här med förkylningar, men det verkar inte gälla längre. Sedan i onsdags eftermiddag är jag rejält förkyld, men lyckligtvis har i alla fall feberfrossan släppt sedan några dagar tillbaka. Men det är segt att fortfarande hosta och snora och jag känner mig extremt tung i huvudet.

Den här gången har alla i familjen varit och/eller är förkylda. Den som har klarat sig bäst är Smilla, som bara hade feber någon dag i början av förra veckan. Med tanke på hur hälsosamt, näringsrikt och varierat vi äter hemma hos oss tycker jag att det är lite märkligt att vi inte lyckas hålla oss ifrån dessa sjukdomar bättre. Så de senaste dagarna har jag funderat på vad jag skulle kunna göra bättre för att hålla mig frisk framöver.

Här kommer mina tre tips för att hålla sig frisk eller för att bli frisk när man är sjuk.

tips bli frisk

Mina tre tips för att bli frisk eller hålla sig frisk:

  • Dricka te oftare än kaffe och vara noga med att fylla på tillräckligt med vatten under dagen. Jag är en riktig kaffetant, men nu som förkyld är egentligen enda gången som jag inte är speciellt sugen på det. Nu är en kopp med varmt te mycket godare och jag tänker att jag ska börja med att dricka någon kopp te istället för kaffe framöver, helst ska det då vara ett rött eller grönt te så att det inte blir med koffein. Vet egentligen inte om detta skulle kunna göra mig friskare, men det kanske har en viss psykologisk inverkan i alla fall?
  • Prioritera sömnen. De timmar som vi har för oss själva efter att barnen har somnat på kvällen är så sköna och så mycket värda. Det blir lätt att jag sitter kvar i soffan lite längre än jag borde när jag egentligen borde gå och lägga mig i tid. För att kroppen ska orka hålla sig ifrån alla baciller gäller det att den för tillräckligt med sömn. Det måste jag bli bättre på att prioritera.
  • Äta en rejälare frukost på vardagarna. Min standardfrukost måndag till fredag är två kokta ägg. Anledningen till det är framför allt att det är en så smidig frukost, som är enkel att ta med och går att äta på väg till jobbet. Jag håller mig visserligen mätt på dessa ägg fram till lunch, men jag har en känsla av att kroppen behöver få i sig lite mer än så för att det ska vara tillräckligt. Igår åt jag en Rågkuse med smör, ost och ett kokt ägg. Det kändes lite mer rejält. Jag får fundera ut ett sätt hur jag på ett smidigt sätt kan få med en frukost, som ger mig det jag behöver varje vardag.

tips bli frisk

Hoppas att dessa tre punkter ska få mig att hålla mig friskare framöver!

Det te ni er på bilderna är en ny favorit hos mig. Jag brukar annars ofta dricka teer från FRIGGS, men detta Yogi Tea med smak av lakrits, kanel och kakao är riktigt god. Ett smart te att välja när man är sugen på choklad!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.