Mor och dotter

Att ha en dotter är speciellt. Ju äldre Smilla blir desto mer inser jag att det är en speciellt och värdefullt att ha en flicka till barn. Det är såklart lika speciellt och underbart att ha en son till barn också, men i min dotter kan jag märka så många fler likheter med mig själv och mer kommer det säkert bli med åren.

Att det är så har säkert mycket att göra med att Smilla är en typisk flicka, som gillar allt som är sött, rosa och flickigt. Och eftersom jag också är en typisk flicka på så vis så har vi en hel del gemensamt. I lördags hade Smilla och jag en tjejdag på egen hand, en mor och dotter dag medan killarna i familjen var på vift på egen hand.

Vi inledde vår tjejdag med att åka till simhallen. Iklädd en rosa baddräkt med volang skrattade Smilla högt när vi busade i vattnet. Hon plaskade, lekte och utforskade barnpoolen. Att ha en hel dag tillsammans med ett av sina barn är verkligen värdefull tid och det var så härligt att kunna lägga full fokus på bara henne.

mor och dotter

Resten av dagen var vi hemma och något typiskt tjejigt som vi gjorde var att rensa bland kläder och ta fram några nygamla favoriter. Vi hittade bland annat ett rosa hårband med blomma, som Smilla hade mycket när hon var bebis, och som hon nu upptäckt att hon vill använda igen. Idag bar hon det stolt när jag lämnade henne på förskolan.

Själv har jag länge tänkt att jag ska rensa och sortera i en av mina klädlådor, som är överfull med alldeles för många toppar, linnen, T-shirts och blusar. Eftersom jag är en person som har svårt för att göra mig av med saker så var det endast en fyra-fem klädesplagg som jag rensade ut för att ge till second hand. Men det som jag gjorde, och som var bra, var att plocka fram några linnen och toppar som jag nästan glömt att jag har och som jag fortfarande gillar. Dessa har jag nu hängt upp på galgar för att jag enklare ska se dem och på så sätt komma ihåg att använda dem lite oftare.

tjejdag rensning klader

Så förutom att vi fick värdefull mor och dotter-tid tillsammans på vår tjejdag fick vi också lite ordning och struktur på våra kläder. Verkligen ett sätt att förnya nytta med nöje!

Det är verkligen något unikt med relationen mellan mor och dotter. Jag känner det mer och mer och kanske speciellt med tanke på att jag ofta tänker på min egna relation med min mamma och hur den var. Jag jämför inte min egna mammarelation på samma sätt när jag är med Wilmer så jag tror att jag har hittat något i min dotterrelation som är unikt. Och det är fint att få känna så!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.