Pulled Oumph! – god, miljösnäll och vegetarisk

Ända sedan jag hörde om nyheten att Max lanserade burgare med Oumph! har jag varit sugen på att testa denna vegetariska maträtt. Nu har jag det och kan meddela att jag gillar verkligen detta. Oumph! finns i åtta olika sorter och jag har än så länge bara testat pulled oumph.

Pulled Oumph recept

Oumph! görs på det växtbaserade proteinet bönor och även om den har flera fördelar som att vara nyttig och har låg klimatpåverkan så vill man från Oumph! själva mest understryka hur gott det är. Det här är det vegetariska och veganska alternativet som ser ut som kött, men är något helt annat. Det är en ny råvara med en helt unik struktur och konsistens, som inte liknar någonting annat från växtriket, men ändå känns lite bekant. På sajten kan du hitta massor av inspiration på smakrika rätter att göra sin Oumph! av. Jag sjölv valde att göra en variant med pulled oumph och sötpotatis pommes.

Pulled Oumph recept

Pulled Oumph och sötpotatis pommes

ca 3 portioner

  • ett paket pulled Oumph!
  • 1 sötpotatis
  • 2 rödbetor
  • 1 röd paprika
  • bladspenat
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • en halv citron
  • salt & peppar

Börja med att skala sötpotatis och rödbetor. Skär sötpotatisen i stavar och rödbetorna i klyftor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Skölj och rensa en paprika och skär den i stavar samt lägg upp även dessa på plåten. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter, tills dess att rotfrukterna är mjuka och har fått en krispig yta.

Under tiden du väntar på rotfrukterna steker du din Oumph! i en stekpanna på medelhög värme. Det ska alltså inte vara för varmt. Låt den bli genomvarm.

Blanda till en kall sås genom att röra ihop grekisk yoghurt med pressad vitlöksklyfta samt saften från den halva citronen, salt och peppar. Smaka av.

Servera tillsammans med bladspenat och du har en delikat måltid att njuta av!

Pulled Oumph recept

Nu ser jag fram emot att testa fler varianter av denna bönrätt!

 

2 Comments
  1. Oumph är värsta skräpet med soja från skit gmo länder som usa,kina osv.

    Finns mycket bättre på citygross förpackad i färskdisken.Ruskigt gott .
    Vegme heter den och de använder endast europeiskt odlad soja 🙂
    Förgifta inte dig själv och världen med oumph och andra märken som använder soja från gmo länder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.