Yoga utan prestation

Bild från Bodystore

I onsdags morse medan regnet hällde ner över Stockholm befann jag och ett gäng med andra bloggare och journalister på en yogamorgon med Bodystore och VitaCoco. Det kändes verkligen som den absolut bästa möjliga starten jag kunde få just den där morgonen.

Det var Josefine som höll i yogaklassen och hennes fokus på yoga utan prestation var så bra. Jag kan verkligen ha svårt för att släppa på prestationskraven när jag tränar, och speciellt när jag yogar. Även om jag är medveten om att det säkert inte är någon som bryr sig så tycker jag inte om att andra kan se hur jag utför mina yogapositioner. Jag är inte världens mest viga person och ser säkert lite klumpig ut ibland när jag yogar och fastän jag skäms lite för att erkänna det så tycker jag att det är jobbigt att kunna bli uttittad.

För att få sina deltagare att slappna av och yoga utan prestation brukar Josefine ofta inleda sina yogaklasser med att alla får ha på sig en ögonbindel. Det gjorde hon med oss också. Först var jag skeptisk och det kändes väldigt konstigt att inte kunna se någonting. Men ganska snabbt vande jag mig och den där ögonbindeln var verkligen till hjälp för att bättre kunna gå in i mig själv. Faktum var att jag inte brydde mig någonting alls om hur jag såg ut och det var så skönt!

Efter en stund fick vi ta av oss ögonbindlarna och den avslappnade känslan var ändå kvar. Jag fortsatte att yoga utan prestationskrav och det verkade som att de andra också gjorde det.

yoga-mindfulness-frukost

Efter yogaklassen bjöds vi på en härlig frukost. Jag var dessvärre tvungen att skynda iväg till ett möte och kunde inte stanna kvar, men fick ta med mig av den goda frukosten.

yoga-mindfulness-frukost-2

Dessa chiapuddingar med blåbär och toppade med mandelspån såg nästan exakt ut som den yoghurtchia med keso och blåbär jag gjorde den här gången. Visst är de galet lika?!!

yoga-mindfulness-frukost-3

Frukosten var verkligen hur god som helst och att det var danskt rågbröd som smörgåsen bestod av blev jag extra glad. Den brödsorten är verkligen min favorit!

Att yoga utan prestation ska bli mitt fokus framöver. Det känns verkligen som att man får ut så mycket mer av yogan när man lyckas med det.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.