Imorgon jobbar jag min sista dag på Aller media och idag hade mina kollegor ett avtackningsfika för mig. Jag blev alldeles rörd av deras fina ord och blommorna jag fick!
Till fikat hade jag bakat kakor som vi all mumsade av. Kakorna heter Chocolate Chip Cookie Woopies och är en av mina favoritkakor. Denna gång gjorde jag dem av Chocolate Chip Cookies, som jag bredde choklad- och jordnötscréme mellan.
Du har receptet på själva kakorna via länken ovan, men du får det också här:
Chocolate Chip Cookies
- 125 g mjukt smör
- 1 dl råsocker
- 1 ekologiskt ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl havregryn
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt och blanda i degen.
Forma degen till en rulle, cirka 5 cm i diameter, och rulla in den i plastfolie. Frys den i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Dessa kakor blir spröda och ljuvligt goda. För att de ska bli till Chocolate Chip Cookie Woopies behöver man alltså sedan göra en choklad- och jordnötscréme att breda mellan dem.
Mina Chocolate Chip Cookie Woopies gör jag normalt sett efter detta recept. Där hittar du också receptet på den créme på jordnötter och choklad som ska vara mellan kakorna. För dig som vill testa att baka får du receptet på crémen även här.
Chocolate Chip Cookie Woopies
Chokladcréme:
- 1 dl mjukt jordnötssmör
- 4 dl florsocker
- 4 msk kakao av god kvalitet
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g philadelphiaost
- 1 msk varmt kaffe
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffe och vispa ihop. Lägg ihop kakorna till whoopies med crémen emellan.
Mums alltså!
Recepten kommer från Leila Lindholm.