Tips för att slippa bli förkyld

Mitten av oktober och det är många som går runt och snörvlar eller är ordentligt sjuka. Peppar, peppar har jag och familjen klarat oss från sjukdom sedan i somras och jag hoppas såklart att det håller i sig. Men det räcker inte med att hoppas utan man kan ju faktiskt göra en hel del förebyggande för att undvika att bli förkyld. Här får du mina bästa förkylningstips.

forkylningstips-te-2

Förkylningstips:

  • Drick mycket te. Det värmer och många sorter innehåller sådant som stärker immunförsvaret. Jag fotade loss på mina favorittéer, som jag dricker mycket av nu för tiden. Älskar att krypa upp i soffan med en stor kopp te och en filt.
  • Klä dig varmt när du går ut. Men inte för varmt så att du svettas.

forkylningstips-te-3

forkylningstips-te-4

  • Var noga med handhygienen och tvätta händerna med tvål när du har varit ute och vistats bland folk.
  • Allmänna platser som i kollektivtrafiken är riktiga smittohärdar så om du kan undvika det är det bra. Själv åker jag pendeltåg varje dag och verkar klara mig bra ändå. Men då tänker jag också på vad jag tar i och att jag tvättar händerna så fort jag kan efteråt.

forkylningstips-te-5

  • Se till att få dina timmars sömn och vila en stund på dagen om du behöver och kan.
  • Ät bra och näringsrikt. Och regelbundet.
  • Se till att få så mycket frisk luft som möjligt.
  • Boosta din kopp te med citron, honung och/eller riven ingefära. Både gott och stärkande! Vitlök är också bra, men blir inte alls gott…

forkylningstips-kyckling

  • Ett annat sätt att få i sig nyttigheter som citron, ingefära och vitlök på är genom att addera dem i matlagningen. Härom dagen gjorde jag denna kycklingrätt med kikärtor och rotfrukter i vår Crock-Pot. Blev både gott och gav en bra boost för immunförsvaret. Receptet jag följde var detta.

Här får du tre (liknande) tips för att hålla sig frisk. Om du i alla fall blivit förkyld är detta inlägg om uti fall du kan träna då läsvärt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.